Pisma potpore

Republika Hrvatska – Ured predsjednice

PISMO POTPORE

Republika Hrvatska – Ured predsjednice

Postovani gospodine Milardović,

Zahvaljujemo na Vašoj zamolbi za pismom potpore Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović nad „Drugim međunarodnim energetskim forumom EU – Euroazija. Geopolitičke energetske perspektive“, koji ce biti održan 27. i 28. rujna 2018. u Splitu, te upučujemo ovo pismo potpore. Pozdravljamo organizaciju foruma te smo uvjereni kako ce uključeni znanstvenici i stručnjaci svojim stručnim raspravama potaknuti i unaprijediti povezivanje država članica Europske unije s državama Euroazije u području energetike.Prenosimo Vam želje Predsjednice Republike za puno uspjeha u pripremi i odrzavanju foruma. S poštovanjem,

Predstojnica:

Anamarija Kirinić

Hrvatska gospodarska komora

Poštovani gospodine Milardović,

Drugi međunarodni energetski forum Europska unija – Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive održat će se 27.-28. rujna 2018. u Splitu, u organizaciji lnstituta za europske i globalizacijske studije. Nastavak je to prošlogodisnjeg, prvog međunarodnog energetskog foruma; EU-Rusija: lzazovi i mogučosti na području energetike u Jugoistočnoj Europi. Forum okuplja eminentne stručnjake iz područja energetike i gospodarstva. lako se radi o civilizacijski dva različita svijeta, Europa i Euroazija su susjedi, imaju niz poveznica i trebaju raditi na zajedničkom prostoru suradnje jačanjem gospodarskih veza. Energetika je neodvojiva od svih ostalih gospodarskih grana, ona je podloga svekolikog nacionalnog gospodarstva te kao takva ima značajnu ulogu u razvoju ijačanju poslovnog sektora. Osjetljivost RH po pitanju energetike razumljiva je s obzirom na sve veče potrebe za energijom, ovisnost o uvozu i učestale promjene na svjetskim tržištima.
HGK snažno podupire sve inicijative koje mogu izravno i neizravno doprinijeti gospodarskom rastu Republike Hrvatske. Energetski forum Europska unija – Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive pravo je mjesto za razmjenu ideja i znanja iz područja energetike s ciljem postizanja veće energetske nezavisnosti i sigurnosti RH, kao i povečanja ulaganja u obnovljive izvore energije.

Želimo vam puno uspjeha. S poštovanjem

Luka Burilović

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

Pismo potpore

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ovim putem izražava potporu Institutu za europske i globalizacijske studije u organizaciji 2. međunarodnog energetskog foruma EU-Euroazija koji će se, s temom “Geopolitičke energetske perspective”, održati u Splitu 27. i 28. rujna 2018. godine. Uvjereni smo da će forum doprinijeti prepoznavanju geopolitičke važnosti zemalja Središnje Azije i šire Euroazije, kao i mogućnostima povezivanja država sudionika u području energetike. Želimo Vam puno uspjeha u organizaciji foruma i u razmjeni primjera dobre prakse među sudionicima u cilju postizanja boljeg razumijevanja globalnih trendova u području energetike.

S poštovanjem

Ministar

dr. sc. Tomislav Ćorić

Splitsko dalmatinska županija – župan

Poštovani gosp. Milardović,

s posebnim zadovoljstvom pozdravljam organizaciju „Drugog međunarodnogenergetskog foruma EU-Euroazija: geopolitičke energetske perspektive“ koji će se održati u Splitu 27. i 28. rujna 2018.

Uvjeren sam da će ugledni znanstvenici i poduzetnici, kroz stručnu raspravu oglobalnim trendovima i izazovima u energetici u 21. stoljeću, iznijeti i kvalitetne prijedloge o poboljšanju suradnje, definiranju stanja energetskog sektora u Jugoistočnoj Europi i mogućnostima investiranja u Hrvatskoj.

S poštovanjem.

Blaženko Boban

Župan

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Poštovani gospodine Milardović,

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova podržava inicijativu Instituta za europske i globalizacijske studije da u Splitu, 27. – 28. rujna organizira Međunarodni energetski forum „EU – Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive”.
Forum će, vjerujemo, biti prilika da se najednom mjestu okupe vodeći stručnjaci koji se bave energetskim politikama te na taj način doprinesu, ne samo promicanju energetskih tema već i promociji Republike Hrvatske kroz uspostavu novih znanstvenih i poslovnih kontakata na međunarodnoj razini.

S poštovanjem,

Potpredsjednica vlade i ministrica
mr.sc. Marija Pejčinović Burić

Hrvatski Sabor

Poštovani profesore Milardoviću,

primio sam informaciju da će se Drugi međunarodni energetski forum EU- Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive, u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije, održati u Splitu 27. i 28. rujna 2018.
Pohvaljujem Vašu inicijativu i temu ovogodišnjeg Foruma vezanog uz odnose EU -Euroazija.

Energetska sigurnost predstavlja važnu sastavnicu nacionalne sigurnosti svake zemlje pa tako i Hrvatske. Uvjeren sam da će ovogodišnji Forum dati važan doprinos strateškom promišljanju oenergetskoj politici. Želim Vam puno uspjeha u organizaciji predstojećeg događaja.
Molim da primite srdačne pozdrave,

dr.sc. Miro Kovač
Predsjednik odbora za vanjsku politiku

Grad Split

Poštovani gospodine Milardović,

zahvaljujemo na vašoj zamolbi za pokroviteljstvom Grada Splita nad “Drugim međunarodnim energetskim forumom EU – Euroazija. Geopolitičke energetske perspektive” koji ce se održati u Splitu 27.-28. rujna 2018. te upućujemo ovo pismo potpore.
Grad Split pozdravlja drugo izdanje foruma s nadom da ce održavati i ubuduće jer tema geopolitičke energetske perspektive je od dalekosežnog interesa za sve sudionike našeg drustva i nezaobilazno istinsko pitanje budućnosti. Također se
nadamo da će forum pridonijeti i boljim odnosima Rusije, Europske unije i Hrvatske. Primite moje srdačne pozdrave i iskrene želje za uspješnu pripremu organizaciju foruma.

Srdačno

Andro Krstulović Opara